Српски Малдиви у срцу Војводине

Плажа као у рају, вода топла и плитка

21522
Foto: Nenad Gajić

Иако Србија нема море, плажа јој не мањка… Она у Бачкој Паланци свакако је вредна пажње. Удаљена од Београда свега 133 километара и иделна је локација за један викенд бег из града. Налази се на левој обали Дунава и нуди прави доживљај Војводине.


У питању је плажа на језеру Тиквара на коме постоје све угодности – од туша, кабина за пресвлачење и уређеног простора за игру и одмор.

На уласку у општину Бачка Паланка из правца Новог Сада, прво наилазите на Челарево, место названо по народном хероју Југославије Здравку Челару, а које се раније звало Чиб, а на једном од малобројних скретања са главног пута, тик уз месну цркву, налази се дворац „Дунђерски“. Њега је купио гроф Лазар Дунђерски 1882. године, а кажу да је баш желео да ту купи имање и подигне малу пивару.

Занимљиво је да се Бачка Паланка са својих 14 насеља простире већински на територији Бачке и својим мањим делом на територији Срема. Природну границу међу покрајинским регионима представља Дунав, пресецајући и општину. На обалама тог дела Дунава посебно се издваја Тиквара.

Реч је о језеру на Дунаву, у ком је вода топла, плитка и идеална за децу. Плажа је изузетно лепо уређена, са све тушевима и кабинама за превлачење.

А управо је ова плажа идеално место за викенд бег, далеко од градске буке, у опуштеној атмосфери војвођанске равнице.

Ако се одлучите да проведете дан у овом крају, можете да посетите и Специјални резерват природе – Багремару, која својом чистом природом чини право место за пикник и уживање у зеленилу.

Било да путујете сами или са децом, овај крај нуди много тога, а сасвим сигурно ћете се вратити „напуњених батерија“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here