Svi zajedno za Milanu Matković iz Gajdobre

Za Milanu Matković iz Gajdobre nedavno su održane dve humanitarne akcije - u Beški i Krčedinu, a u najavi su još dve. Pomozimo Milani!

1494

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Milanu Matković (2002) iz Gajdobre.


Da podsetimo, Milana je od rođenja vezana za invalidska kolica. Njena dijagnoza je Paralysiscerebralis spastica diaplegica. Na ovaj svet je došla prevremeno, što je dovelo do posledica u razvoju.

Uz svesrednu borbu, zajedno nije došla do pozitivnih rezultata. Imala je devetnaest operacija do sada, ali njene noge i levi kuk, koji je problematičan, su bivali u sve gorem stanju. Ali, izgledi za uspeh su se pojavili u Turskoj. Milana je, uz pomoć humanih ljudi, obavila prvu operaciju u Adžibademu, 16.10.2020. godine. Posle toga u Srbiji svakodnevno ima terapije. Drugu operaciju je imala 26.01.2021. godine, takođe u Turskoj. Treća operacija sledi u julu.

Milani su neophodna sredstva za redovne kontrole, laboratorijske analize, kao i za smeštaj i putne troškove. Operacije se više ni ne broje… Toliko mnogo ih je bilo da se čak i uplašimo. Pregleda isto tako… Ali naša Palčica, naša Milana je devojka koja se ne predaje lako!

Posle operacije koja je očekuje uskoro nadamo se da će grabiti sigurnim svojim koracima i bez bola u svetliju budućnost, jer posle svega je to i zaslužila!

Put i uspeh na tom putu, koji joj predstoji, ne zavisi samo od nje, već od svih nas, od naših licitacija, naših uplata. Jer džabe volja i želja, ako ne postoje novčana sredstva koja će celu priču zaokružiti. Do polovine juna potrebno je još oko 10.000 eura. Kažemo oko jer je o pravoj sumi nezahvalno pisati, iz razloga što Milana svakodnevno vežba, a te vežbe je potrebno platiti, pa se u skladu sa tim potrebna cifra konstantno menja. Ali ne sumnjamo u armiju humanih ljudi koja je tu i koja će stati rame uz rame i pomoći!

 

„Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono „ali“ svaki put kad mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš…“. Milaninim rečima ćemo završiti ovo javljanje uz podsetnik kako možete da joj pomognete:

SMS sa sadržajem

734 poslati na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-555322-85

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004290.3

Za Milanu Matković nedavno su održane dve humanitarne akcije – u Krčedinu i Beškoj, a naredne dve održaće se u Bačkoj Palanci i Novoj Gajdobri. U četvrtak 27.05. u okviru Noćnog pazara (od 16:00 do 22:00 časa) u ulici Akademika Milana Kurepe („uska ulica“) u Bačkoj Palanci, biće postavljeni štandovi za Milanu, a u Novoj Gajdobri u nedelju (30.05.) u centru od 10:00 časova održaće se humanitarni bazar.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here