Украшена јаја у центру Бачке Паланке нису „преживела“ бахатост ни 24 сата

Једно јаје покидала су деца док су родитељи седели у оближњем кафићу

3807
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Ученици 3. разреда Основне школе „Свети Сава“, волонтери Црвеног крста Бачка Паланка и сликари УЛС „Петар Томић“, у организацији Удружења „Корак испред свих“ из Обровца, у петак (15.04.) осликавали су ускршња јаја.


Центар Бачке Паланке одисао је празничном атмосфером с обзиром да се ове недеље прослављају ускршњи празници по грегоријанском календару. На изглед, Бачка Паланка је добила заиста занимљиву и уметничку ускршњу декорацију. Али, лепота није трајала ни читав један дан.

Како су за БАП ВЕСТИ рекли очевици који су се налазили у близини, једно од три јајета од стиропора висине 130 цм покидала су деца, данас током пре поднева, а родитељи су седели у оближњем кафићу.

Нечији труд, рад и уметнички изражај за неке је очигледно безвредан. Ускрс је најрадоснији хришћански празник који је одувек будио лепе емоције у људима, његова суштина чувала се управо кроз обичај шарања јаја – буђење новог живота. Међу нама очигледно постоје они за које су и труд и радост и обичаји и декорација и емоција потпуно безвредни. Питање се само намеће: Заслужујемо ли боље?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here