Volonteri – ponos Crvenog krsta u Bačkoj Palanci

Prethodnih dana, volonteri su bili deo nekoliko akcija.

233

BAČKA PALANKA: Volonteri Crvenog krsta predstavljaju stubove nosioce ove organizacije. Bez volontera, ne bi bilo ni Crvenog krsta. Prethodnih dana, volonteri su bili deo nekoliko akcija.


Novembar mesec je uvek u znaku borbe protiv bolesti zavisnosti, tim povodom su volonterke Teodora i Željana, u sredu, 24. novembra održale predavanje u OŠ „Braća Novakov“ u Silbašu, učenicima sedmih razreda.

Prezentacije su se odnosile na bolesti zavisnosti: alkoholizam, zavisnost od nikotinskog duvana, zavisnosti droge, kocke kao i internet zavisnost.

„Ovim putem se nadamo da smo učenicima približili sve opasnosti koje vrebaju iz nekih nepromišljenih odluka, i možda uticali na njih u pozitivnom smislu“, poručili su iz Crvenog krsta.

Izvor: Crveni krst Bačka Palanka

Volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka, Teodora i Milan koji su bili na seminaru o Promociji humanih vernosti, koji je organizovala organizacija Crvenog krsta Subotice, aktivnosti na ovu temu počeli su sa radionicama u OŠ „Sveti Sava“, u petak, 26.11.

Učesnici su učenici trećih razreda koji su imali radionicu iz tolerancije i kulturnog identiteta, a očekuje ih još pet modula, koje će završiti do raspusta. Deca jako lepo reaguju i vrlo su aktivni.

Izvor: Crveni krst Bačka Palanka

Na redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana 17. novembra, mladi volonteri, po prvi put su dali krv. To je bio prvi put za ove momke od kako su postali punoletni, da dobrovoljno daju krv.

„Humani od malih nogu, bravo momci. Uvek nas učinite ponosnim“, kažu iz Crvenog krsta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here