Zahvalnost mladima

1080
foto: Nedeljne novine

Nije trebalo da se dogodi korona da bismo shvatili koliko je naš narod human. Od početka pandemije i zavođenja vanrednog stanja u svim Mesnim zajednicama opštine Bačka Palanka organizovani su Kol centri u kojima su dežurali poverenici i zamenici poverenika Civilne zaštite, pa tako i u Obrovcu.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Već prvih dana prijavio se i veći broj mladih ljudi koji su izrazili želju da pomognu kao volonteri. Svakog dana su obilazili starije ljude kojima je bila potrebna pomoć jer su bili u izolaciji. Tako je odlazak u prodavnicu, poštu, apoteku, seosku ambulantu, pa čak i unošenje drva i ogreva, kao i nabavka hrane za domaće životinje postala njihova svakodnevnica. Nije im bio problem da ustanu u pola 4 ujutru i dežuraju ispred prodavnica kako bi penzionerima delili maske i rukavice kada krenu u kupovinu. Ta njihova briga i interesovanje za starije sugrađane i njihove potrebe su zaista dirljivi i dragoceni, tim pre što ih nisu tražili.


Pročitajte još: Dan zaštite čovekove sredine obeležen radno


Kako bi im na neki način zahvalili, u sredu 03. juna u prostorijama Mesne zajednice Obrovac okupili su volontere koji su bili slobodni i uručili im zahvalnice. Naravno uz skromnu zakusku, družili su se neko vreme.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here