Završeno renoviranje Doma kulture

U Mladenovu

1222
Foto: Nedeljne novine

Nakon šest meseci, završeni su poslovi na renoviranju enterijera mladenovljanskog Doma kulture.


Unutrašnji radovi na ovom objektu, izgrađenom 1952. godine, započeti su pre pola godine, ali se iz različitih razloga nisu konstantno odvijali. Nakon renoviranja velike sale, bine i još
nekih delova zgrade Doma kulture, stvoreni su gotovo optimalni uslovi za rad i nastup, članova seoskog KUD–a „Dr Mladen Stojanović“.

Pored toga u ovom objektu koji je sada multifunkcionalan, moći će se odvijati i druge aktivnosti kao što su dobrovoljno davanje krvi, svadbe, koncerti, proslave…

– Pre renoviranje sale Doma kulture, naši članovi KUD–a nisu imali normalne uslove za rad,
započeo je Saša Sredojević, predsednik KUD–a „Dr Mladen Stojanović“. To je bio osnovni razlog, što je pokrenuta inicijativa da se inače, višenamenska sala ovog objekta renovira.

Naš Upravni odbor inicirao je početak poslova, na renoviranju enterijera ovog objekta. S obzirom, da je objekat vlasništvo opštine Bačka Palanka, pozvali smo na jedan od naših sastanaka Branislava Šušnicu, predsednika opštine, i upoznali ga sa našom namerom, a tom sastanku su prisustvovali i predstavnici Zemljoradničke zadruge „Lovrenac“ iz Mladenova.

Tada je dogovoreno, da OZZ „Lovrenac“ finansira radove, a predsednik Opštine je rekao, da će i lokalna samouprava pomoći izvođenje određenih poslova u ovom projektu i bez pogovora je podržao našu inicijativu.

Pre nego što smo krenuli u realizaciju ovog projekta, obavio sam razgovor sa Milanom Duvnjakom, koji je rođen u Mladenovu, a koji decenijama živi u Nemačkoj. Tokom razgovora, obrazložio sam mu našu nameru, zatraživši pri tom odnjega finansijsku pomoć. Ta pomoć bi se odnosila, za nabavku podnih keramičkih pločica. On je bez razmišljanja, pristao da pomogne.

Početak radova, nije bio ni malo lak, jer je jedan obavljeni posao, za sobom povlačio drugi, drugi treći, i tako redom.

– Kada smo skinuli podnu oblogu – sintelon, nismo bili dobro upućeni, da je ona bila pričvršćena za lamperiju koju nismo planirali da menjamo. Međutim, to smo ipak morali uraditi, skinuli smo lamperiju, pa se pojavio novi problem bilo je neophodno da se malterišu i dletuju zidovi.

Tada nam je u pomoć priskočio Miroslav Nenadić iz Bačke Palanke, vlasnik ZTR „Valjak“, koji nam je značajno pomogao da obavimo sanaciju zidova. Nije bilo nimalo lako, jer je u pitanju bilo 180 kvadratnih metara zidova, koji su najpre sanirani, a potom i okrečeni. Kada je taj problemrešen, odmah zatim na red je došao novi.

Trebalo je priključiti zgradu Doma kulture na kanalizacionu mrežu. Predsednik opštine kada je čuo za ovaj problem, uputio nas je na JKP „Komunalprojekt“, koji je uspešno obavio taj posao. Problem se pojavio i sa rasvetom, koja je bila dotrajala. Tada nam je u pomoć priskočio naš sugrađanin Dragan Jarić, koji je donirao osvetljenje za celu salu. Poslove na šlajfovanju bine, uz moju pomoć obavio je Slobodan Ilić.

Usledila je potom i zamena sanitarne keramike, postavljanje bojlera za zagrevanje vode u kupatilu i kuhinji, odvajanje WC–a, za osoblje koje radi u kuhinji.

Oops...
Slider with alias matis namestaj novooo not found.

Dakle, poslovi su se samo uvećavali, a mi smo ih obavljali, jedan za drugim, dok ih sve
nismo priveli kraju – rekao je na kraju Saša Sredojević.


Oni su pomogli

Pored lokalne samouprave, Milana Duvnjaka i OZZ „Lovrenac“, kao i Miroslava Nenadića,
Dragana Jarića i Slobodana Ilića, pomoć u renoviranju Doma kulture pružili su i Radovan Ristić, predsednik Skupštine KUD –a, Aleksandar Kovačević, Nenad Kokor, Anđelko Mračajac i Saša Sredojević.

– Istakao bih ovom prilikom one, koji su poklonili svoja sredstva da obavimo poslove na renoviranju Doma kulture.

Pre svih, želim da istaknem našu sportistkinju stonoteniserku Biljanu Ubović, koja je invalid, a donirala je nabavku oluka, zatim Slobodana Kopanju, Mileta Miškovića i Limariju „Sredojević“.

Posebno bih istakao Dragu Podunavca, koji je srčani bolesnik, a danima je radio na skidanju lamperije vlastitim alatom.

Hvala im, u ime svih onih koji će Dom kulture koristiti u vremenu koje je pred nama –zahvalio se Saša Sredojević.


Pogledaj: Dan zaštite prirode Srbije – Kakav je život na obali Dunava?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here