„Знам како и сад могу лако“ – радионице за децу са сметњама у развоју

Општинско друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Бачка Паланка

762
Извор: Општинско друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Општинско друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама у Бачкој Паланци постоји од 1979. године и од тада континуирано се реализују радионице на којима учествују корисници свих узраста.


Чланове друштва у већем броју чине особе које нису институционално збринуте, па тако, од укупно 21 особе, 13 чланова је укључено само у рад Удружења. Радионице се одржавају у просторијама школе Херој Пинки.

Током рада друштва и у комуникацији са родитељима уочен је мањи број социјалних контаката код ових особа, као и оскудна искуства ван породичне мреже. Обзиром да не проширују своју социјалну мрежу и не развијају своје способности за активности свакодневног живота и бриге о себи, јавила се потреба за додатном подршком у овим областима функционисања.

Ове године, под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну полиику, демографију и равноправност полова, финансирана је рeализација пројекта „Знам како и сад могу лако“. Кроз радионичарски рад, члановима Друштва пружана је подршка у осамостаљивању у области самопослуживања и бриге о себи, као и превенција настанка деформитета локомоторног систем. Водитељи радионица били су дефектолози.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here