Nova sala za nove igre

Renovirana folklorna sala CTKU "Kosta Abrašević"

1115

Posle 10 godina igranja u sali koja prokišnjava i sa dotrajalim parketom, CTKU „Kosta Abrašević“ ima novu, renoviranu folklornu salu zahvaljujući donacijama i neumornom radu svojih članova.


BAČKA PALANKA: Krov koji je dugo prokišnjavao u sali iz godine u godinu pravio je sve veći problem. Vlaga je uništila ionako dotrajao parket, a sami nisu mogli da realizuju popravku krova jer se finansiraju sami, od članarine.

Ljiljana Žihlavski

Sekretar CTKU „Kosta Abrašević“, Ljiljana Žihlavski kaže da su oni dosta puta radili popravke na krovu, ali upravo zbog nedostatka sredstava, te popravke nisu bile dovoljno kvalitetne i krov bi ponovo prokišnjavao.

„Pošto smo spajali stari i novi deo sale, na tom spoju parket je počeo da se odvaja, a deca dok bi igrala podizala bi tu prašinu koja se stvarala“, priča Ljiljana.

Problemu se naziralo rešenje kada su igrači „Koste Abraševića“ jednom prilikom igrali za kompaniju Tarkett. Tada su iz ove kompanije CTKU „Kosti Abraševiću“ hteli da doniraju novac, ali svesni situacije u sali, odbili su novac, tražili parket i dobili ga. Međutim, nisu mogli odmah da ga postave jer problem sa prokišnjavanjem nije bio rešen.

„Onda smo od Limarske tražili da nam doniraju lim za krov, a moj suprug koji inače drži stolarsku radionicu, potrudio se i zajedno sa svojom ekipom sve to montirao. Tako smo popravili krov bez dinara. Tek tada smo mogli da povadimo stari parket i krenemo sa postavkom novog“, kaže Ljiljana.

„U današnje vreme, retki oni koji hoće da pomognu i da sve urade za džabe. Zbog toga želim da se u ime CTKU Kosta Abrašević zahvalim Srđanu Kirtiću iz „Tarketta“ koji je postavio parket. Zatim donacijama kompanije Tarkett, stolarske radionice „Žihlavski“, limarije „Sebastijan“, firme „Lamex“ DOO Novi Sad, DOO „Chemmax“. Siniša Berać i Branislav Pejak su bili zaduženi za krečenje, a velika pomoć bili su i roditelji naših članova. Upravo naši članovi, tim „Abraševića“ i igrači prvog ansambla obavili su i možda najteže poslove oko postavke parketa, čišćenja, i zbog toga smo im neizmerno zahvalni“, istakla je Ljiljana.

Pored ovog velikog problema koji su sad konačno rešili, u CTKU „Kosta Abrašević“, imaju i problem sa toaletom. Pre dve godine urađen je sanitarni čvor, a toalet je ostao takav da u njemu nema nikakvih pregradnih zidova koji bi ga podelio na muški i ženski. Ljiljana kaže da su iz Opštine odavno obećali pomoć za ovaj problem, ali još uvek nije urađeno ništa po tom pitanju.

Nova sekcija u „Kosti Abraševiću“

Za sve one koji nikada nisu igrali folklor, a dok su bili mali to su želeli, sad imaju priliku da budu deo folklornog ansamla kao rekreativci. Ova sekcija počela je sa radom u oktobru prošle godine i svi zainteresovani još uvek mogu da se upišu i nauče tradicionalne igre.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here