Бесплатна припремна настава за ученике осмог разреда у општини Бачка Паланка

Припрема за малу матуру из математике и српског језика

769
Извор: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Канцеларија за младе општине Бачка Паланка, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, реализује пројекат „Моја вештина, моја шанса“.


Пројекат је намењен ученицима осмог разреда са територије општине Бачка Паланка и има за циљ обезбеђивање бесплатне припремне наставе за завршни испит који ће им омогућити упис жељене средње школе. Ове године реализоваће се припремна настава из математике и српског језика, а часови ће се одвијати током викенда, од априла па све до завршног испита.

У Основној школи „Вук Караџић“, у суботу (09.04.) одржана је презентација овог пројекта, где су ђаци, њих 150, имали прилику да се упознају са детаљима пројекта, али и са наставницима који ће предавати – Бојана Мирковић, наставница српског језика и Бојана Медан, наставница математике.

Часови почињу наредне суботе, а сви заинтересовани ђаци у својим школама могу добити детаљне информације око пријава.

„Ово ће помоћи родитељима у финансијском смислу, јер су доста средстава издвајали за припрему за матуру. Ако се покаже као успешан пројекат, наставићемо и следеће године али са свим предметима које ђаци имају за пријемни тест“, рекао је председник Скупштине општине Бачка Паланка, Милан Чавић који је присуствовао јучерашњој презентацији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here