Ове године мање првака у општини, једно одељење мање у ОШ „Свети Сава“

У четвртак 1. септембра почиње нова школска година

1387

Пред почетак нове школске 2022/23. године, директорка ОШ „Свети Сава“ Снежана Фодора причала је о припремама за школску годину, изградњи фискултурне сале у овој школи, али и о мањем броју ђака који ове године треба да упишу ОШ „Свети Сава“.


– Почетак овe школске године очекује се да буде уобичајен, кренуће се у школу првог септембра, у четвртак. Разредна настава ће кренути пре подне, а предметна поподне. Уобичајен пријем ђака првака одржаће се 31. августа у 10 сати, тако да ћемо тог дана распоредити ученике, они ће упознати своје учитељице, родитељи ће довести своју децу и то ће њима бити први дан у школи. Ове године је нешто мањи број нових ученика на нивоу општине, тако да ћемо и ми ове године уписати једно одељење мање, односно имаћемо три одељења првог разреда. Што се тиче ковид мера, добили смо једно упутство, које нешто блаже него лане, што не значи да ће тако и остати, јер ће се то мењати током године,зависно од епидемиолошке ситуације.

– Упутства добијамо од Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Сви предмети у школи су стручно заступљени. Конкурисали смо у Покрајинском секретаријату за образовање, управу и националне мањине и добили смо средства да уредимо наш ходник. Скинули смо дрвене облоге, окречили зидове и уредили, тако да је сад много чистије и пространије. Од истог секретаријата добили смо средства за обнову фасаде, што смо и урадили. Од Министарства просвете добили смо средства за замену столарије. Од њих смо добили и лап-топове и видео бимове, па ћемо њима опремити сваку учионицу, што ће додатно повећати квалитет наставе.

– Код председника општине, Бранислава Шушнице наишли смо на разумевање да се изгради сала за физичко и здравствено образовање и васпитање. После 67 година смо најзад започели изградњу сале, радови су почели 2. августа, а очекује се да ће се завршити у марту 2023. Осим извођења наставе, која је била неадекватна, нарочито зими, у сали имаћемо и трибине, тушеве, купатила, свлачионице итд. Сала неће бити намењена само за извођење наставе, него ћемо ту моћи одржавати прославе, пријем првака и испраћај матураната, завршне испите, разне представе. Поред сале ће се направити још једно игралиште, биће и партерно уређење дворишта у чијем једном крају ће бити паркић.

– Због тих радова бићемо мало скучени, водићемо појачану пажњу о кретању ученика, имаћемо више дежурстава, изјавила је директорка Фодора.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here