СКОНУС: Старим студентима биће продужен рок

Нађено решење за проблем старих студената

269

Старим студентима биће продужен рок за завршетак студија, објавила је Студентска конференција Србије (СКОНУС), преноси Данас.


„Министарство просвете приступиће изради закључка Владе Србије за решавање проблема студената уписаних по старом програму (студенти уписани пре увођења болоње). Рок за завршетак студија биће дефинисан изменом Закона о високом образовању о чему ћемо се консултовати са представницима старих студената како је потребно најоптималније трајно решење за проблем ове групе студената“, наведено је на Фејсбук страници СКОНУСА.

Та студентска организација је на свом Инстаграм профилу објавила да је данас одржан састанак са представницима Министарства просвете и студената уписаних по старом програму и да је нађено решење за проблем старих студената, односно да ће рок за завршетак њихових студија бити продужен.

Представници старих студената су за Данас потврдили да је састанак одржан и да је постигнут начелан договор, а више детаља изнеће у среду.

Да ће студенти добити нови продужетак најавио је и председник Србије Александар Вучић на данашњој седници Скупштине Србије.

„Ми крезуби сендвичари, а ви тако паметни… Само ми завршили факултете са највишим оценама, а ви још једно 30 година га нећете завршити, ма колико се трудили. Због вас излазимо вам у сусрет и опет ћемо свим вечитим студентима да дамо прилику да још 10 година студирају да бисте и ви могли да приведете крају студије после 30 година студирања“, рекао је Вучић обраћајући се на седници републичког парламента која је била посвећена ситуацији на КиМ.

Према актуелном законском решењу, студенти уписани на основне студије на факултетима и на вишим школама до 10. септембра 2005. могу завршити те студије по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студирања, најкасније до краја школске 2021/2022. године, што је 30. септембар, а студенти уписани на интегрисане студије из поља медицинских наука, до краја школске 2022/2023. године.

Рок до 30. септембра имају и студенти магистарских и докторских студија који су такође уписани по старим прописима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here