Велики успех ученика ТШ „9. мај“ на такмичењу у Зрењанину

Републичко такмичење електротехничких школа Србије биће у Бачкој Паланци

754

XXVI Регионално такмичење ученика електротехничких школа Нови Сад је одржано 7. маја 2022. године у Зрењанину. Организатори такмичења су били Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ Зрењанин и Заједница електротехничких школа Републике Србије, а учествовала је и Техничка школа „9. мај“ из Бачке Паланке.


Домаћин такмичења је била Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ Зрењанин. Учествовале су електротехничке школе из АП Војводине. Међу свим учесницима, највише ученика из ТШ „9. мај“ Бачка Паланка се пласирало на
републички ниво такмичења. Ово је велики успех након коначног повратка у школске клупе.

Ученици су били веома заинтересовани за учешће на такмичењу. Како су били мотивисани и подстакнути успесима ученика из школе који су се ранијих година такмичили, а и бројним успесима и наградама које је школа постизала током онлајн наставе, ништа им није било тешко. На крају се доказало да се учење и труд увек исплате. Такође, њихови професори су вредно радили са њима и водили их до успеха.

Ученици Техничке школе „9. мај“ Бачка Паланка су се такмичили из предмета: Основе
електротехнике 1, Основе електротехнике 2, Електронике, Енергетске електронике и Електронике у енергетици. Из предмета Основе електротехнике 1 такмичили су се ученици: Стеван Кнежевић, Ђорђе Калајџић, Урош Аугустинов и Марко Сегеди. Њихов ментор је била проф. Силвана Јосић. Ученик Стеван Кнежевић се пласирао даље, на републички ниво такмичења.

Из предмета Основе електротехнике 2 такмичили су се ученици: Милован Велимир, Стојан Кнежевић, Мирослав Турчан и Страхиња Габрић. Њихови ментори су били проф. Јанко Хложан и проф. Александра Паравина. Ученици Милован Велимир и Стојан Кнежевић су оставрили пласман на републички ниво такмичења.

Из предмета Електроника такмичили су се ученици: Лука Недељков, Реља Ђорђевић,
Давор Фодора, Александра Струхарик и Стефан Васиљевић. Њихов ментор је био проф. Славуј Милић. Лука Недељков и Реља Ђорђевић су се пласирали на републички ниво такмичења. Из предмета Енергетска електроника и Електроника у енергетици такмичили су се ученици Јозеф Чапанда, Данило Тордаји и Александар Павловић. Њихов ментор је био проф. Славуј Милић. Сва три ученика су се пласирала на републички ниво.

XXVI Републичко такмичење електротехничких школа Србије ове године ће се одржати у Техничкој школи „9. мај“ у Бачкој Паланци и то 28. маја, када ће школа и Бачка Паланка угостити електротехничке школе из целе Републике Србије.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here