За бруцоше више буџетских места на факултетима

У односу на претходну годину више за 40 студената

158
Фото: Canva

Влада Србије усвојила је на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја Одлуку о броју буџетских студената студијских програма основних струковних, академских и интегрисаних студија, студијских програма основних струковних студија и докторских академских студија за академску 2022/23. годину.


На прву годину студијских програма основних струковних, академских и интегрисаних на терет буџета биће уписано 18.098 студената, што је у односу на претходну годину више за 40 студената.

На прву годину докторских академских студија предвиђен је упис 785 студената, што је у односу на претходну годину више за 8 студената, док ће држава финасирати школарине за 4.632 студената прве године студијских програма основних струковних студија.

Одлуку о броју студената студијских програма мастер академских студија Влада Србије ће донети накнадно, како би се, са Националним саветом за високо образовање и другим релевантним институцијама, обавиле додатне консултације о броју буџетским места на новим студијским програмима.

У складу са законом и аутономијом универзитета, сваки факултет доноси одлуку о броју самофинансирајућих студената.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here