Održan sajam kolekcionarstva i numizmatike

Polako, ali sigurno, ovaj sajam postaje događaj po kome se Bačka Palanka prepoznaje.

1171

U subotu, 9. decembra, u hotelu „Fontana“, održan je međunarodni sajam numizmatike i kolekcionarstva. Predsednik organizatora, Društva za očuvanje baštine i kolekcionarstva „Panonija“, Predrag Kolarski pričao je ovoj manifestaciji.


Koji je ovo sajam po redu i kako ste zadovoljni odzivom izlagača i odakle su sve došli?

„Ovo je 9. sajam po redu, odziv izlagača je odličan iako je u pitanju bio decembar i pao sneg. Imali smo izlagače iz cele Srbije (Novi Sad, Sombor, Beograd, Subotica) goste iz Slovenije, Mađarske, BIH i Hrvatske“.

Kako su gosti zadovoljni organizacijom?

„Od strane gostiju ocenjeni smo sa desetkom za organizaciju, jedina mala zamerka odnosila se na period dešavanja zbog vremenskih uslova. Tako da ćemo gledati da se sledeći sajam organizuje negde u junu mesecu ili možda u oktobru“.

Šta se sve moglo videti na sajmu?

„Na sajmu su se mogli videti predmeti iz više različitih oblasti kolekcionarstva: numizmatika, filatelija, stari satovi, stare knjige, slike, značke, razglednice, pisma i dopisnice, stari nakit i drugi antikvarni predmeti“.

Da li ste zadovoljni posetom građana Bačke Palanke?

„Odziv građana Bačke Palanke je na zadovoljavajućem nivou i u očekivanom okviru, mada bismo želeli da na sajmu vidimo više mladih kolekcionara. Polako, ali sigurno, Sajam numizmatike i kolekcionarstva postaje događaj po kome se Bačka Palanka prepoznaje u tim krugovima, tim pre, što je ovo već deveti susret pasionarih sakupljača, što znači da mu možemo dodati i prefiks „tradicionalni“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here