Održana Međunarodna memorijalna likovna kolonija

2584

Proteklog vikenda u Bačkoj Palanci, u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“, na čardi „Florida“, održana je likovna kolonija međunarodnog karatkera. U Bačkoj Palanci su se i ove godine skupili slikari iz cele Srbije, kako bi inspiraciju pronašli u našem gradu.


Kako navodi predsednik ULS „Petar Tomić“, ove godine nam je u poseti bili oko trideset slikara iz Požareva, Beograda, Novog Sada, Sombora, Odžaka, Osijeka, Ravnog Sela i ostalih gradova.

„Ovo je trinaesta po redu Međunarodna likovna kolonija ULS „Petar Tomić“ koja je već postala tradicionalana. Slikari gosti se uvek raduju da dođu kod nas, jer Bačka Palanka zaista pruža divnu ispiraciju. Ovoga puta je na ovoj trodnevnoj koloniji slikalo oko četdreset slikara, kako gosti, tako i naš članovi. Zaista ima prelepih dela, kao i svake godine. Slike koje su nastale na ovoj koloniji biće izložene početkom septembra u Kulturnom centru Bačka Palanka. Ovim putem se zahvaljujem brojnim sponzorima, kao i Opštini na razumevanju i podršci i prepoznavanja značaja ove manifestacije za naš grad“, kaže za naš portal Dragan Dimitrijević, predsednik ULS „Petar Tomić“.

„Dugogodišnji sam učesnik likovnih kolonija u Bačkoj Palanci i rado se odazivam na njih, jer je organizacija na zavidnom nivou. Sa bačkopalanačkim slikarima sam razvio prijateljstvo koje dugo traje, no svaki put upoznam i nove kolege na ovim kolonijama. Moji dolasci su mi omogućili da steknem uvid u Bačku Palanku kao lepu sredinu koja pulsira svojim specifičnim životom i zbog svega toga apelujem i želim da se nastave slikarska okupljanja“, kaže jedan od gostiju kolonije, Peđa Vujinović, slikar iz Odžaka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here