Organizovali takmičenje u poznavanju istorije

Društvo nastavnika istorije Bačke Palanke

301
Izvor: Nedeljne novine

Društvo nastavnika istorije Bačke Palanke organizovalo je takmičenje učenika osnovih škola naše opštine u poznavanju istorije. Ove godine tema takmičenja je bilo poznavanje istorije Bačke Palanke, a učenici su se spremali iz dodatnog materijala koji je za to bio pripremljen.


Zbog aktuelne epidemiološke situacije takmičenje je organizovano tako da su učenici rešavali onlajn test. Ukupno 20 takmičara, učenika 7. i 8. razreda prijavile su osnovne škole „Braća Novakov“ Silbaš, „Mileta Protić“ Tovariševo, „Žarko Zrenjanin“ Obrovac,  „Branko Ćopić“ Mladenovo, kao i gradske škole „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“.

U prvom planu je bilo razvijanje interesovanja kod učenika za poznavanjem lokalne istorije grada i okoline u kome živimo, a takmičari su pokazali odlično znanje prilikom rešavanja testova.

Za učešće svi takmičari su nagrađeni prigodnim knjigama i diplomama. Realizaciju takmičenja je pomogla Opština Bačka Palanka i direktor OŠ „Braća Novakov“ gospodin Đorđe Milić na čemu im se članovi Društva nastavnika istorije zahvaljuju.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

POGLEDAJ: Deca dobrog srca iz Bačke Palanke pomažu bolesnoj deci

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here