Osamnaestogodišnja Milana Matković iz Gajdobre čeka operaciju u Turskoj (VIDEO)

2054

Osamnaestogodišnja Milana Matković drugog dana po rođenju dobila je sepsu, i tada kreće njena borba. Sada čeka operaciju u Turskoj, koja bi joj poboljšala kvalitet života, prenosi RTV.


„Moja najveća želja je… pa za početak da odem na operaciju, da se oporavim i da budem posle toga dobro, da idem ka nekim drugim ciljevima“, kaže Milana.

Kada je kao prevremeno rođena beba došla na ovaj svet, počela je svoju borbu. U njenom telu pojavila se bakterija koja je pojela deo kuka, kada je izgubila svaku šansu da ikada dodirne tlo nogama. Ta hrabra devojka do sada je imala 19 operacija sa reoperacijama.

„Bilo je jako teško… U suštini, većinom sam bila u bolnici, čitavo detinjstvo, ili bolnica ili banjsko lečenje, a u školu sam išla kad god sam mogla“, priča Milana.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Kako joj ni rođenje, a ni život nisu izgledali kao život njenih vršnjaka, ni sada joj svakodnevica nije kao kod drugih. Teže je, ali iz svega se trudi da izvuče dobre stvari i zadrži osmeh, a kako kaže, u tome su joj najveća podrška porodica i prijatelji. Pohađa srednju ekonomsku školu i za razliku od osnovne, ovdašnje društvo i profesori pružaju joj mnogo razumevanja, empatije i podrške.

„Išla sam na rehabilitaciju pa u školu ili iz škole odmah na rehabilitaciju i tako u krug“, kaže Milana.

Nakon što završi školske obaveze, Milana svoje slobodno vreme koristi na najbolji mogući način: voli da pliva, čita knjige, gleda filmove i druži se. Uz osmeh i veru, čeka svoju dvadesetu operaciju, koja bi joj omogućila pogled na svet iz druge perspektive.


Pogledaj: Osamnaestogodišnja Milana iz Gajdobre u borbi za boljim životom

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here