Parožani planiraju blokiranje pruge

4335
Studenti, đaci i zaposleni stanovnici Paraga tvrde da su im ugrožena prava na javni prevoz i normalan saobraćaj, s obzirom da su po novom redu vožnje ukinuta sva zaustavljanja u Paragama na liniji Novi Sad – Sombor, Sombor – Novi Sad.

„Novim redom vožnje, radnici, đaci i studenti, koji u najvećoj meri koriste usluge putničkog prevoza železnicom, onemogućeni su da koriste svoje građansko pravo na redovan prevoz železnicom iz razloga što novi red vožnje nije prilagođen njihovim potrebama. Oni u najvećoj meri poseduju mesečne kartice i predstavljaju najveće platiše same železnice u bačkopalanačkoj opštini“ – navode stanovnici Paraga.

Iz tog razloga, grupa putnika iz Paraga, koji  koriste putnički železnički prevoz na relaciji Sombor i Novi Sad, bili su prinuđeni da se obrate nadležnim organima Železnice Srbije i Opštini Bačka Palanka.
Kako pojašnjavaju građani, većini radnika se radni dan, a studentima i đacima nastavni i školski čas, završavaju posle 15 časova (u prvoj) i 22 časa (u drugoj smeni – za radnike, uglavnom). Ukoliko se ukine stajanje vozova u Paragama stanovnici ovog mesta nemaju kako da se vrate kući. Ovo je za njih ozbiljan problem, jer je železnički saobraćaj do sada bio jedini vid povoljnog prevoza.
Opština Bačka Palanka je poslala molbu Železnici Srbije i kako saznajemo nadležni su zakazali sastanak sa predstavnicima Železnice Srbiije, ali za sada kod njih i dalje vlada tišina povodom razloga ukidanja stajanja vozova u Paragama.
Kako najavljuje nezadovoljna grupa građana, pošto ništa nije urađeno po pitanju njihovog problema, planira se blokiranje puta vozu kako bi se izrazilo nezadovoljstvo. Očekuje se da nadeležni imaju sluha za njihov problem.
 
Peticiju za vraćanje Paraga na red vožnje možete potpisati OVDE.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here