Parožani pobedili – vozovi će stajati!

3979

Juče, 13.12.2016. godine, u Opštini Bačka Palanka održan je sastanak na inicijativu stanovnika Paraga, na kojem su prisustvovali presednik Opštine Bačka Palanka, čelnici lokalne samouprave, predstavnik stanovnika Paraga kao i predstavnici Železnice Srbije.

Opština Bačka Palanka je poslala molbu Železnici Srbije za izmenu novog reda vožnje, koji je stupio na snagu 11.12.2016. po kom se planiralo da se vozovi više ne zaustavljaju na železničkoj stanici u Paragama.

Vozovi više neće stajati u Paragama?


Na sastanku je postignut dogovor između Železnice Srbije i Opštine Bačke Palanke da se nastavi zaustavljanje vozova na železničkoj stanici u Paragama koji saobraćajaju na relaciji Novi Sad – Sombor – Novi Sad. Vozovi će se zaustavljati tri puta dnevno kako bi radnici i đaci mogli da nesmetano da obavljaju svoje dužnosti i obaveze, kao što je to bila praksa ranije.

Pročitajte OVDE kako su se parožani borili za vraćanje Paraga na red vožnje.


„Drago nam je što smo uspeli da postignemo dogovor da vozovi staju tri puta na dan, s tim da brzi vozovi neće stajati, ali oni nisu stajali ni ranije. Pokazali smo da, kada smo istrajni i uporni u nečemu, svi problemi su rešivi, i pre svega ujedinjeni možemo mnogo. To se definitivno pokazalo kao model rešavanja svih problema koji sutra mogu da zadese bilo koje mesto. Ovo što smo upeli je za dobro svih stanovnika Paraga, radnika, đaka i studenata kao i ostalih koje put vodi u naše lepo selo“ – izjavio je za naš portal Dragan Pajkanović, jedan od pokretača ove inicijative.

Železnice Srbije još uvek nisu izdale zvanično saopštenje povodom ove promene i od kada će početi da se primenjuje, ali je rečeno da je u pitanju nekoliko dana. Stanovnici ovog sela se nadaju da će blagovremeno biti obavešteni da li će to biti novi termini zaustavljanja vozova kako bi mogli da organizuju svoje vreme prema novom redu vožnje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here