Počeo Đinđuveraj

2872

Sajam unikatno ručno rađenog nakita „Đinđuveraj“ uveliko traje. Ovaj sajam se već tradicionalno održava u samom centru Bačke Palanke, na potezu između pošte i „Erste“ banke.


Na sajmu izlažu isključivo kreativci koji se bave ručnom izradom nakita. Danas izlaže svoje radove oko 30 kreativaca iz Novog Sada i Beograda, ali i Zrenjanina, Beočina, Kucure, Čelareva, Bačke Palanke. Ponuda je izuzetno je šarolika i može se naći nakita za svačiji ukus.

Prilika za predstavljanje svojih proizvoda

Jovana Nakarada iz Novog Sada, arhitekta po struci, bavi se izradom nakita šest meseci. Ovo je drugi put da učestvuje na Đinđuveraju i ovo je za nju prilika da svoj nakit predstavi u javnosti i nešto i proda.

„Sve je počelo slučajno, pošto mi imamo porodični biznis sa nameštajem, došla sam na ideju da pravim minđuše. Kasnije sam razvila još proizvoda. Pošto sam ahritekta, dizajniram na kompijuteru i onda printam na materijalima od kojih pravim nakit“.

– Kako ona kaže, od nakita se može živeti i može se prodati. Damama u Bačkoj Palanci se sviđa moj nakit i niko nije ostao ravnodušan na njene dezene.

 

Njen nakit je za smele i jake žene Jovana Nakarada

Cene su takođe pristupačne, neke od komada možete nabaviti već za stotinu dinara, a cene generalno su, kao i sami unikatni komadi – šarolike, te će se naći ponešto za svačiji džep.


Bačkopalančanke imaju stila – Srđan Šveljo

Poznati modni stilista Srđan Šveljo, u okviru ovog sajma, sproveo je akciju REFRESH YOUR STYLE, gde je on, upravo na licu mesta uz pomoć dizajnerskih krpica koje doneo, oblačio posetioce sajma.

 Tamara Jožić
Šveljo i organizatorka Đinđuveraja Tamara Jožić

„Odziv je super, s obzirom da radim nešto ovog tipa. Uvek sam imao strah kada sam radio ovu akciju, a ipak sam primetio da su svi željni neke promene, kako bi izgledali drugačije. Postoji neki strah od pormene i isticanja. Da bi izledali drugačije od ostalih treba hrabrosti, lakše je biti uniformisan, jer, svi se plaše i bitno im je šta će ko reći. Cilj ove akcije je da probam da razbijem predrasudu da se svi oblaće isto i da imaju smelosti da izgrade svoj stil“, kaže ovaj stilista.

Sve je u modi i nema pravila – kaže Šveljo.“Stil je izraziti sebe garderobom, kako se osećaš i šta osećaš. Pokazalo se da jeste teško i da ljudi ne znaju da se izaze na najbolji mogući način. Preporučujem da se oblize pijace, prodavnice polovne garderobe, jer da bi imao stila ne moraš mnogo novca da daješ na krpice. Obišao sam butike po Bačkoj Palanci i mogu reći da se ovde mogu naći odlične stvari, koje nisam ni viđao među brendiranom garderobom. Što se tiče žena i devojaka u Bačkoj Palanci, mogu vam reći da veoma imaju stila, kako starije, tako i mlađe“, priča Srđan Šveljo.

U 17 časova, po prvi put na ulici u Bačkoj Palanci, posetioce očekuje stand up komedija. Tom prilikom nastupiće Srđan Slijepčević, Nebojša Grujić i Marko Tobdžić.

Manifestacija je i ovog puta celodnevna, tj. izlagačima je ostavljeno na slobodno da ostanu koliko žele, tako da druženje je zasigurno do predvečerja.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here