Počinje projekat obuke za žene „It girls“

1264

NOVI SAD: Vojvođanski IKT klaster raspisao je javni poziv za prijave na kurs Java Junior, kroz projekat „IT girls“, u okviru programa prekvalifikacija žena za IT, koji je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.


Program po kom će se raditi sa polaznicama kursa nastao je na temelju projekta IKT Klaster Akademija koji je već bio uspešno sproveden uz pomoć USAID-a 2014, kao i projekta prekvalifikacija za IT koji je podržala Vlada Srbije i Ministarski savet za inovativno preduzetništvo i informacione tehnologije, saopšteno je iz Vojvodina IKT klastera.

Teorijski deo nastave će se održavati u saradnji sa Edukativnim centrom u prostorijama tog centra, kao i u saradnji sa IT kompanijama koje budu spremne da otvore vrata za praktičan rad polaznica.

Cilj programa je da se osposobe polaznice da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java, kao i da im se pruži dobra osnova za samostalno izučavanje i produbljivanje znanja programiranja i programerskih veština.

Teorijski deo traje 140 časova, nakon čega sledi minimum 140 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Ekipu nastavnog osoblja čine iskusni predavači sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a svih 20 polaznica će činiti jednu grupu sa kojom se sprovodi obuka.

Nastava počinje u septembru 2017. godine i trajaće oko pet meseci.

Zainteresovane dame prijave treba da šalju isključivo imejlom na adresu [email protected], najkasnije do 24. avgusta 2017.

Prijave mogu da šalju sve državljanke Srbije koje u trenutku otpočinjanja nastave imaju navršenih 18 godina i završenu srednju školu. Uslov za pohađanje obuke je posedovanje prenosnog računara prosečnih perfomansi.

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. Testiranje će se obaviti u Novom Sadu, u prostorijama Vojvođanskog IKT klastera, krajem avgusta 2017. Precizan raspored će biti napravljen nakon prikupljanja prijava i sve prijavljene kandidatkinje će dobiti pozi za testiranje.

Polaznice koje budu upisane na obuku moraju da uplate učešće u finansiranju programa u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, pre početka nastave, kao i da potpišu ugovor o pohađanju obuke.

Za sve informacije zainteresovane kandidatkinje se mogu obratiti isključivo putem elektronske pošte, na adresu [email protected].

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here