Министарство пољопривреде није одговорило на захтеве

Најављени протести

686
Фото: БАП ВЕСТИ

Протесте су пријавили на целој територији Републике Србије и најављени су за недељу 31. јула у 10 часова.


Министар пољопривреде Бранислав Недимовић се недавно састао са представницима Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије, где су изнели министру своје захтеве и дали рок за реализацију од недељу дана. Седам дана је прошло, међутим из Министарства пољопривреде је данас уследио другачији одговор од онога којег су очекивали из удружења.

„Министарство пољопривреде нас је усмено, телефонски данас обавестило да министар није у могућности да нам одговори на спорна питања. Тако да је пређена црвена линија. Без обзира на даља поступања министарства, управни одбор донео је одлуку да се организују протести“, кажу из Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије.

Из удружења су на својој Фејсбук групи објавили и да ће у среду, 27. јула, бити састанак у Госпођинцима на „Авионском крилу“ са почетком у 19 часова. Додали су да је пожељно одазвати се у што већем броју да би се договорили око координације по општинама, а везано за протесте.

Такође су навели да одбијају подршку свих политичких партија и политичара појединачно, јер како кажу, протест нема политичку ноту и он је израз бунта незадовољних пољопривредника.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here