Олакшано доказивање власништва пољопривредних машина

Након доказивања власништва, креће процедура регистрације

583
Фото: Pixabay

Доказивање власништва пољопривредних и радних машина и трактора, биће олакшано власницима, уколико немају потребну документацију за возила, односно изгубљена је или не постоји, истиче Владо Јовић из АМК Бачка из Бачке Паланке.


Потребно је да имају изјаву два сведока о томе да је возило у власништву именованог лица дуже од 5 година, за механизацију која је старија од 10 година. Уз ово, лице мора имати и доказ о пријављеном пољопривредном газдинству или потврду из катастра да има земљу на свом имену или уговор о закупу пољопривредног земљишта, како наводи за портал БАП ВЕСТИ, Владо Јовић.

Често старију механизацију пољопривредници између себе купују и продају без уговора, тако да остану и без потребне документације, као што је доказ о власништву или пореклу возила. Олакшано доказивање власништва пољопривредних машина, радних машина и трактора, не значи да ће моћи лакше да региструју возила, већ је то само први корак. Други корак је технички преглед, па онда регистрација, постоји процедура која мора да се испоштује – наглашава Јовић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here