Пољопривредници наредних дана добијају 8.000 динара

Директор Управе за аграрна плаћања, Марко Кесић најавио је исплату субвенција по хектару

521
Фото: Никола Шеган

Приликом отварања првог Међународног сајам пољопривреде „Богатић 2022“, на коме је велики број произвођача и увозника пољопривредне механизације, семена, сточне хране, пластеника, опреме за фармере, заливних система и заштите од града представило посетиоцима своју понуду, директор Управе за аграрна плаћања Марко Кесић најавио је исплату субвенција по хектару, пише Агроглуб.


– У наредних седам до десет дана пољопривредницима ће бити исплаћено 8.000 динара подстицаја по хектару, заправо ради се о подстицајима 6.000 динара по хектару и 2.000 динара као помоћ за ситуацију коју данас имамо, са општим растом цена енергената, семена, ђубрива, горива – изјавио је Кесић.

Подсетимо, Управа за аграрна плаћања ће на основу пресека стања о исплаћеним основним подстицајима у биљној производњи у 2021. години, свим пољопривредницима који су протекле године остварили право на овај подстицај исплатити средства и за 2022. годину, иако нису подносили захтев.

Пољопривредни произвођачи који су регистровали своје газдинство у периоду од 30.09.2020 до 30.09.2021 године, или пре тог периода, а који у 2021. години нису остварили право на основне подстицаје у биљној производњи, захтеве ће подносити Управи за аграрна плаћања путем мејл адресе [email protected] од 1. марта до 30. априла 2022. године.

Довољно је доставити податке о подносиоцу захтева, и то:

  • име и презиме;
  • матични број (ЈМБГ) и
  • број пољопривредног газдинства (БПГ).

Корисницима који нису технички у могућности да упуте мејл биће доступне филијале Управе за Трезор.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here