Протест пољопривредника и данас, блокиран Пупинов булевар

Протести из Новог Сада шире се на друге градове

366
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

НОВИ САД: Протест пољопривредника у Новом Саду је ушао и у пети дан, а од јутрос је блокиран Булевар Михајла Пупина, од Варадинског моста до раскрснице са Улицом Жарка Зрењанина и Скупштине Града.


Представници незадовољних ратара су синоћ објавили да договор са Министарством пољопривреде и Владом Србије није постигнут јер им власт није дала никакав уступак у односу на раније разговоре, због чега продужавају блокаду Новог Сада и још неколико насељених места и за викенд.

Пољопривредници су синоћ нагласили да њихови даљи кораци зависе од одговора Владе и траже да се испуне захтеви које су у четвртак поново упутили, док је премијерка Ана Брнабић поручила раније да је спремна да се поново види са ратарима.

Тренутно нема најава о евентуалном проширењу блокаде, а на тракторима је освануо и транспарент „Извини Нови Саде“, уз захвалност Новосађанима на стрпљењу због немиле ситуације.

Адамовић: Протести из Новог Сада шире се на друге градове

Представник Иницијативе за спас пољопривредника Србије Радослав Адамовић, изјавио је Танјугу да пољопривредници од јутрос у Новом Саду блокирају део Булевара Михајла Пупина од Варадинског моста до Скупштине Новог Града, али да ће почети протести у другим градовима Војводине.

„Људи ће се вероватно у Новом Саду мало повући да се одморе, али се скупљају у Вршцу, Сомбору, Суботици, у Рачи већ пети дан протестују, вероватно ће бити у Шиду више пољопривредника него у Новом Саду, а окупљају се и у другим местима“, изјавио је Адамовић.

Он је рекао да је претходне вечери био потребан само један корак представника државе да би договор био постуигнут, али да се то није догодило.

„Синоћ смо били близу договора, али они нису хтели јасно да дефинишу цену сунцокрета. Понудили су да уљаре плате 535 евра плус ПДВ“, казао је Адамовић.

Подсетио је да су пољопривредници одбили такав предлог и да су због тога настављене блокаде.

Адамовић је рекао да су остали одговори представника владе на захтеве били прихватљиви.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here