Stevica Gajić ratar iz Bačke Palanke zadovoljan prinosima i otkupnim cenama

282
Preuzeto sa: poljosfera.rs

BAČKA PALANKA – U 2020. godini u Srbiji je kako se procenjuje proizvedeno oko tri miliona tona pšenice, kukuruza oko osam miliona tona, suncokreta više od 664 hiljade tona i soje preko 806 hiljada tona. Postignuti rezultati u biljnoj proizvodnji, uključujući šećernu repu kod koje je proizvedeno preko dva miliona tona slatkog korena, obezbedili su samodovoljnost Srbije za ovim poljoprivrednim kulturama, a deo roda završiće i na ino tržištu.


Zahvaljujući primeni pune agrotehnike i povoljnim agroekološkim uslovima tokom vegetacije, Stevica Gajić ratar iz Bačke Palanke uspeo je da postigne odlične rezultate u biljnoj proizvodnji. Ocenjujući godinu na izmaku, ovaj proizvođač kaže da je zadovoljan i prinosima i otkupnim cenama.

Za bačkopalanačke ratare ova godina je prosečna kada je reč o prinosima, a dobra kada je reč o otkupnim cenama, navodi Miroslav Ivić, predsednik Udruženja poljoprivrednika.

Da su ratari ove godine prihodovali u poljoprivrednoj proizvodnji potvrđuje nam i direktor novosadske Produktne berze Miloš Janjić.

 

A kako bi i naredna agronomska godina bila u znaku dobrih prinosa, na ratarima je da dobro odneguju posejane kulture i da u novim proizvodnim ciklusima poštuju pravila nauke i struke, kao važan preduslov rentabilnog poslovanja.

POGLEDAJ: Rastu cene kukuruza i soje, praćene svetskim dešavanjima

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here