Cene na bačkopalanačkoj pijaci – orah 1.000, kajsija 500, trešnja 400

Obilje voća i povrća

2692

Minule srede, zelena pijaca u Bačkoj Palanci, obilovala je širokim asortimanom, pre svega povrća i voća.


Osim toga, potencijalnim kupcima nuđena je i rasada, najvažnijih povrtarskih kultura. Inače, već po nekom nepisanom pravilu, palanačka pijaca ima mnogo više posetilaca i kupaca subotom, nego sredom.

Jedan od proizvoda koji i dalje ima veoma visoku cenu, je limun. Ovo južno voće, minule srede prodavano je za 300 – 350 dinara po kilogramu. Ipak rekorder po skupoći, bili su orasi, koji su prodavani za 1.000 dinara po jednom kilogramu. Kajsije su nuđene po ceni od 500 dinara za kilogram.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Nešto nižu cenu imale su trešnje – 400 dinara. Zanimljivo je, da su lubenice i narandže prodavane po istoj ceni – 180 dinara za kilogram. Najnižu cenu od voća imale su jabuke, koje su prodavci kupcima nudili, po ceni od 130 – 150 dinara po jednom kilogramu mere.

Cena jagoda, iznosila je od 100 do 150 dinara za kilogram. Povrće je prodavano po cenama od 40 do 350 dinara po komadu, odnosno kilogramu. Ljuta papričica je nuđena po ceni od 40 dinara za komad, a po istoj ceni mogla se kupiti i glavica zelene salate. Prošlogodišnji krompir, kao i crni luk imali su istu cenu – 40 dinara po kilogramu, a veza mladog luka prodavana je po ceni od 50 dinara.

Mladi kupus je nuđen po ceni 50 do 50 dinara za kilogram, dok je šargarepa prodavana za 60 dinara po kilogramu. Po istoj ceni prodavana je i veza rotkvice. Cena jedne veze blitve, iznosila je 80 dinara. Krastavci su nuđeni po ceni od 130 dinara za kilogram. Kilogram zeleni, paradajza, mladog krompira i praziluka koštao je 150 dinara.

Karfiol, celer i spanać, imali su istu cenu – 200 dinara po jednom kilogramu. Kod povrtarskih kultura najveću cenu imao je pasulj, koji je potencijalnim kupcima nuđen za 300, odnosno 350 dinara za kilogram. Kada je u pitanju rasadnička proizvodnja, onda svakako treba reći da je paradajz prodavan po ceni 50 dinara za jedan struk, dok je cena paprike za jedan struk iznosila 20 dinara, a krastavac je nuđen po ceni od 50 dinara za jedan struk. Rasad celera prodavci su su nudili, po ceni od 40 dinara za vezu (dva – tri struka). Istu cenu, imala je rasada tikvica.


Pogledaj: Zahvalnice za volontere

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here