Где се могу купити некретнине за мање од 10.000 евра

Цене старих кућа у бачкопаланачкој општини су данас и до 50 одсто веће у односу на исти период прошле године

2822

Нови позив за доделу кућа на селу, на који ће моћи да конкуришу сви грађани Србије који имају од 18 до 45 година који желе да остану на селу или желе да оду тамо да живе биће расписан наредних дана.


Држава младима даје највише 1,2 милиона динара, односно око 10.000 евра, а у агенцијама за некретнине кажу да су, од како је овај пројекат прошле године почео, цене некретнина у појединим општинама скочиле и до 50 одсто. У Војводини, у местима која имају добру инфраструктуру и нису много удаљена од града није лако наћи кућу која кошта мање од 10.000, али их зато у многим селима широм Србије има и упола те цене.

Продаја и куповина нектретнина у Бачкој Паланци

Прошле године је држава финансирала куповину 651 некретнине, а чак у 48 су се скућиле породице у селима која припадају општини Бачка Паланка. Најтраженија села су била Гајдобра, Деспотово, Младеново, Нова Гајдобра, Обровац, Параге, Пивнице, Силбаш и Товаришево.

Јагода Жарковић из агенције „Двор некретнине“ из Бачке Паланке каже да су цене старих кућа у овој општини и данас и до 50 одсто веће у односу на исти период прошле године.

– Било је кућа које наследници годинама нису могли да продају, а сада практично у околини нема кућа које коштају мање од суме коју даје Министарство за бригу о селу. Оне које су раније биле 2.000 до 3.000 су сада 5.000 евра, али у таквим објектима углавном не може да се живи и потребно је велико улагање. Тренутно у понуди имам само једну тако јефтину кућу. Продавци боље прате све трендове, него купци и схватили су да је потражња сада већа – каже Жарковићева.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here