Otvoren konkurs za pčelare: Ne manje od 20 i ne više od 1000 košnica

1039

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.


Uprava za agrarana plaćanja zvanično je otvorila konkurs za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela, navodi se na njihovom sajtu.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

[wonderplugin_slider id=174]

 

To u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

I ove godine slanje zahteva za podsticaje elektronskim putem

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Pčelari će i ove godine za podsticaje po košnici moći da podnesu zahtev elektronskim putem. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Podnošenje zahteva za podsticaje po košnici pčela putem ovog linka.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici pčela. Detaljnije o ovim podsticajima, možete saznati OVDE.


Pogledaj: Privrednici od danas mogu da se prijave za Program pomoći

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here