Поскупело гориво на пумпама у Србији

Нове цене горива

824
Фотo: Canva

Евродизел ће, уместо 203,50 бити 206 динара за литар, а моторни бензин европремијум БМБ 95 ће коштати 193 уместо 187 динара за литар колико је ове недеље коштао.


Прошлог петка, обе врсте горива чија је цена ограничена уредбом Владе Србије су поскупеле. Цена дизела за нешто више од динар, док је бензин поскупео за три динара. Евродизел се до данас продавао по цени од 203,50 динара за литар, а моторни бензин европремијум БМБ 95 за 187 динара за литар.

Влада Србије продужила је у уторак трајање Уредбе о ограничењу цене нафтних деривата до 30. јуна. У тексту Уредбе о измени Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте, наведено је да је неопходно продужити период важења ограничења цена на још 30 дана.

„Имајући у виду да је тржиште нафтних деривата још нестабилно, чланови владе донели су овакву одлуку у циљу спречавања већих поремећаја на том тржишту и ради очувања животног стандарда становништва“, наводи се у саопштењу Владе Србије.

То значи да ће и у наредних месец дана, сваког петка Министарство трговине саопштавати највишу дозвољену цену две врсте горива – евро дизела и евро премиум БМБ 95.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here