Traže se HITNE mere Vlade za podršku preduzetnicima!

3216
foto: Change.org

Na sajtu Change.org pojavio se apel za pomoć malim preduzetnicima. Ovaj apel se sastoji od upućivanja zahteva Vladi Republike Srbije sa predlogom konkretnih mera podrške. Na sajtu je moguće potpisati online peticiju podrške.


Mala preduzeća u Srbiji stvaraju trećinu ukupnog BDP-a i zapošljavaju 44% registrovanih zaposlenih. Mikro i mala preduzeća zapošljavaju 629.000 ljudi. Svim tim ljudima posao je ugrožen jer promet značajno smanjen ili potpuno obustavljen zbog epidemije Koronavirusa.

[wonderplugin_slider id=154]

 

Zdravlje i bezbednost su na prvom mestu, ali da bi sve ove stotine hiljada ljudi i njihove porodice mogle da nastave život i posle vanrednog stanja, neophodno je da Vlada Srbije hitno donese set mera kojim će pomoći malim preduzećima da prežive, kako bi imali šansu da sutra ponovo budu važan stub privrede i pospeše što brži ekonomski oporavak naše zemlje.

Zahtev da se mala i srednja preduzeća:

  1. Oslobode plaćanja poreza na dohodak, doprinosa i poreza, dok traje vanredno stanje + 3 meseca
  2. Oslobode naplate komunalnih naknada, i ostalih nameta gradova i opština, dok traje vanredno stanje + 3 meseca
  3. Trajnu meru plaćanja PDV-a po naplati. 

Već same plate zaposlenih su veliko opterećenje u periodu kada je rad sasvim ili skoro obustavljen. Da bi zaposleni u privatnom sektoru zadržali svoje poslove, neophodno je da Vlada donese hitne mere podrške!

Do sada je prikupljeno preko 27.000 potpisa.
I vi možete potpisati peticiju klikom na: https://www.change.org/

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here