У Бачкој Паланци већа тражња него понуда некретнина

Забележен благи раст цена некретнина у Бачкој Паланци

1063
Фото: Canva

Просечнe ценe квадрата некретнина у градовима широм Србије, наставиле су да расту и током фебруара месеца, када је највећи раст цена квадрата забележен у насељу Пантелеј у Нишу.


Други највећи раст просечних цена квадрата забележен је у Новом Саду, у центру града, и то за 4,29 одсто те се тамо просечна цена квадрата попела на 1.896 евра. Тренд на тржишту некретнина у Србији није изолована појава, већ је део ширег тренда који је завладао у целом свету. Као и овде, и стручњаци и учесници на тржишту некретнина у свету такође спекулишу о одрживости оваквог раста. Тако је недавно и Бундесбанка у свом извештају упозорила да су цене на немачком тржишту, према проценама, између 15 и 40 одсто више од цене коју сугеришу социо-демографске и економске основе.

Бачка Паланка 

Како сазнаје портал БАП ВЕСТИ, цене некретнина у Бачкој Паланци прате раст цена некретнина на нивоу Србије. Из месеца у месец се осети благи раст цена, па тако квадрат стана у новоградњи је у распону од 950 до 1200 евра. Станови у зградама старије градње у центру су од 550 до 600 евра за квадрат, а на Партизану се продају станови по 650 евра по квадрату. У насељима Калош и Синај, цена квадрата је 550 евра. Цена кућа која су грађене седамдесетих година је сада око 40.000 евра, а до пре пар месеци била је око 30.000. Такве куће траже и адаптацију.

Понуда некретнинина у Бачкој Паланци је мања од тражње, а од 1. марта поскупио је и грађевински материјал па све то заједно диктира раст цена.

Нови Сад

У центру Новог Сада, према подацима огласног портала nekretnine.rs, цене су порасле за чак 4,29 одсто и просечна цена се у фебруару попела на 1.896 евра. У насељу Грбавица у Новом Саду квадрат је поскупео за 3,34 одсто и сада износи 1.825 евра.

У Новом насељу квадрат износи 1.585 евра, дакле порастао је за 1,08 одсто, а у Подбари је порастао за 0,43 одсто те се тамо квадрат цени на око 1.855 евра.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here