Vojvođani ostali bez sredstava za pet konkursa?

412
Фото: Canva

Nakon izbijanja pandemije virusa korona na teritoriji Srbije i uvođenja vanrednog stanja, sredstva budžeta Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu su umanjena, a objavljenja je i odluka da se pojedini konkursi neće sprovesti do kraja, piše portal „Agroklub“.


Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doneo je Odluku o obaveštavanju podnosioca prijava o nepristupanju razmatranja prijava i donošenja odluke po konkursima raspisanim u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, usled nedostatka finansijskih sredstava.

Ova Odluka odnosi se na konkurse:

  • Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini;
  • Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini;
  • Konkurs za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2020. godini, na teritoriji AP Vojvodine;
  • Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2020. godini;
  • Konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine u 2020. godini u delu koji se odnosi na:

Tačka 1. Pošumljavanje – podizanje novih šuma;
Tačka 3. Unapređivanje rasadničke proizvodnje;
Tačka 4. proizvodnja šumskog semena

Oops...
Slider with alias matis namestaj novooo not found.

 

Nakon izbijanja pandemije na teritoriji Republike Srbije 15. marta ove godine proglašeno je vanredno stanje, što je za posledicu imalo smanjenja prihoda u budžetu. Na osnovu Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu su umanjena.

Podnosioci prijava koji žele da preuzmu podnetu dokumentaciju na konkurs, mogu podneti zahtev na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.


Pogledaj: Setva pšenice u bačkopalanačkom ataru (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here