Знак „Најбоље из Војводине“ за један производ компаније „Нектар“

384

НОВИ САД: Знак „Најбоље из Војводине” поново је након неколико година мировања почео да се додељује, а у том обновљеном првом серијалу добило га је 18 производа, услуга и манифестација.


У категорији производа, додељено је осам сертификата, за: црвену слатку млевену зачинску паприку познатог произвођача из Хоргоша (Витаминка), месне производе од мангулице предузетника из Ковиља (Саве Граорца), занатску пивару из Сомбора (Раванград), бели грашац фрушкогорске винарије (Фрушкогорски виногради), сунцокретово уље зрењанинске фабрике (Дијамант), пасирани парадајз из Бачке Паланке (Нектар), опрему за коње сарачке радионице из Сомбора (Ђуран) и сремски кулен и кобасицу из Лаћарка (РПМП Бут енд цо).

За услуге, један од два жига додељен је винарији нашег чувеног шансоњера са севера Бачке (Звонка Богдана), за туристички обилазак винарије. Други је отишао у руке новосадског ресторана у Пашићевој улици (Велики), за угоститељску услугу.

Када је реч о манифестацијама, има их осам са правом на ознаку „Најбоље из Војводине”, од којих су из Новог Сада: „Фрушкогорски маратон”, „Тамбурица фест медиа”, „Егзит” и „НС Октобарфест”. Жиг су понели и: „Гастро Срем” из Старе Пазове, „Кобасицијада у Турији”, „Дани бербе грожђа” из Вршца и „Шекспир фестивал” из Инђије.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је ова ознака квалитета признање свима онима који, у областима којима се баве, достижу и престижу не само домаће већ и европске стандарде.

– Признање ће за све добитнике бити нов мотив да у својим делатностима остварују још боље резултате и на тај начин дају додатни допринос развоју наше привреде”, изјавио је Мировић који је сертификате уручио корисницима.

Ознака, која није додељивана последњих неколико година, поново је успостављена на иницијативу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Приликом уручења сертификата, Мировић је изнео податке о расту привреде и туризма у Војводини у прва три квартала ове године, у односу на прошлогодишњи период. По његовим речима, индустријска производња порасла је за 5,4 одсто, а извоз је уз раст од 27,1 одсто премашио 5,5 милијарди евра, док је запосленост повећана за 2,7 процената. Педесет и пет одсто је више туриста у Војводини.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here