Problem sa naplatom parkinga u Bačkoj Palanci (VIDEO)

Ukoliko građani ne plate parking, izdaje im se poseban nalog za naplatu parkiranja.

2802

Naplata parking mesta u centru Bačke Palanke, počela je pre deset godina. Pojedini građani međutim, i dalje negoduju i ne žele da plaćaju parking jer, kako kažu, Bačka Palanka nema status grada. Neretko dolazi do neprijatnih situacija, a neki vozači su čak i fizički napadali zaposlene u Parking službi.


BAČKA PALANKA: „Bilo je više neprijatnih situacija, kada građani nisu želeli da plate parking mesto. Neki nas psuju, a jedan slučaj je završio i na sudu, kada me je jedan sugrađanin fizički napao“, priča Tihomir Rajber koji od 2009. godine radi u Parking službi JKP „Komunalprojekt“.

U Bačkoj Palanci ima 1089 parking mesta, a odluku o naplati parkinga, donela je Skupština opštine Bačka Palanka.

„Ukoliko građani ne plate parking, izdaje im se poseban nalog za naplatu parkiranja. Imaju rok od osam dana da plate, a ako ne izvrše uplatu šalje im se opomena. Ako ni tada ne reaguju i ne plate, dUgovanje se izmiruje preko javnih izvršitelja“, kaže za RTV Želidrag Jovin, šef parkinga.

„Pre nego što je počela naplata parkinga, u gradu je bio haos. Ljudi su držali stare pokvarene kombije i auta u samom centru“, navodi kontrolor parkinga Tihomir Rajber.

Iz Parking službe apeluju na vozače, da je bolje da plate parking mesto, kako bi izbegli naplatu parkinga preko javnih izvršitelja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here