Andrija Milošević u Bačkoj Palanci zasvirao gajde (VIDEO)

7866

BAčKA PALANKA: Glumac Andrija Milošević poznat je kao šaljivdžija i šoumen, a sada se na društvenoj mreži pohvalio i jednom ozbiljnom aktivnošću koju je ove nedelje imao u Bačkoj Palanci – sviranje gajdi. 


Proteklog vikenda, u nedelju 07.06. Andrija je sa ekipom snimatelja, u cilju snimanja emisije za njegovu novu seriju, posetio Bačku Palanku i bio je gost porodice Ognjanović. Kako za BAP VESTI kaže domaćin Ognjen Ognjanović, cilj je bio da se Andrija upozna sa njegovom porodicom, bendom, našom tradicijom i Bačkom Palankom.

– Pratim Andriju Miloševića na društvenim mrežama i njegov sam obožavalac. Andrija trenutno snima serijale za svoju novu emisiju „Andrijini prijatelji“, postavio je objavu na instagram i predložio da mu se pratioci jave sa idejom gde bi mogao da ide i šta da snima. Javio sam se, jer smatram da je moja priča zanimljiva, i Andrija je pristao da dođe u Bačku Palanku i bude moj gost.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Ognjen svira gajde u Vojvođanskom narodnom orkestru „Gajde“, bavi se dizajnom i ima veliku porodicu. Čest je gost različitih kulturnih manifestacija koje uveliča zvukovima ovog tradicionalnog i retkog instrumenta. 

– Bili smo kod mene kući u kojoj smo i održali koncert našeg orkestra, gde nam se i Andrija pridružio, što možete videti i na videu koji je postavio na svoj Instagram profil.

– Ognjenova porodica je Andriju ugostila sa pravim bačkim doručkom, hleba, masti i paprike, a za ručak su spremali u kotliću ovčiji gulaš i piletinu ispod sača. Domaćin kaže da je ovo najbolji način da se oseti „bački užitak“.

https://www.instagram.com/p/CBIfbAZBxKf/

Naime, Andrija je obukao vojvođansku nošnju, a zatim je sa jednim muzičkim sastavom zapevao i zaigrao. Međutim, u jednom trenutku uzeo je i gajde, te počeo da svira.

Hvala Ognjenu što je na lep način pokazao, putem ove emisije, deo naše tradicije.

[rev_slider alias=“lela_koz_salon-„][/rev_slider]

 


Možda će Vas zanimati:

Ognjen Ognjanović – čuvar viševekovne tradicije

Put ka očuvanju vojvođanske gajdaške muzike

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here