Deda Mraz dočekan pesmom u Bačkoj Palanci

Deda Mraz stigao i do dece u bačkopalanačkoj zgradi u Ulici Žarka Zrenjanina 80

79
Foto: Iz arhive

Po tradiciji deca i stanari zgrade u Ulici Žarka Zrenjanina, dočekala su Deda Mraza, koji ove godine zbog nedostatka snega nije došao na saonicama.


Međutim, i pored toga deca su ga dočekala raširenih ruku i pesmom uz harmomniku, koju je svirao jedan od prisutnih roditelja Bojan Srdić.

Pre nego što je uzeo vreću sa paketićima da ih podeli deci, devojčice i dečaci su pevala i recitovala pesmice, radujući se dolasku Deda Mraza koji je kod njih kako je rekao, stigao iz daleke Laponije.

 

Čak dvadesetčetvoro dece do deset godina, darivao je tom prilikom Deda Mraz i najavio svoj dolazak i naredne godine pred novogodišnje praznike. Paketići su ovaj put dodeljeni, Heleni, Sofiji, Moni, Petri, Anđeli, Dariji, Iskri, Matiji, Vuku, Aleksi, Relji, Danilu, Lavu, Urošu, Davidu, Andriji…

Nakon dodele paketića nije izostalo ni neizbežno fotografisanje sa Deda Mrazom, Na kraju, deda Mraz se oprostio od dece i njihovih roditelja i najavio svoj ponovni dolazak, za godinu dana. A za godinu, dana zgrada u kojoj je boravio protekle nedelje (27. decembar) u podne, biće bogatija sigurno još za najmanje dve bebe, koje su ovaj put Deda Mraza „posmatrale“ iz maminih stomaka.

Istaknimo na kraju, da su roditelji dece koja su prisustvovala podeli paketića, po zanimanju lekari, veterinari, advokati, menadžeri, direktori, inženjeri, državni službenici, prevoznici… Ono što posebno impresionira, da svi oni žive u slozi i ljubavi, što je danas prava retkost. Kada bi i u ostalim zgradama i delovima Bačke Palanke, bilo dece kao u zgradi u Ulici Žarka Zrenjanina broj 60, demografska situacija u bačkopalnačkoj opštini, bila bi znatno povoljnija od sadašnje.


Pogledaj: Koračamo i dalje u istom smeru

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here