„Када је одлазио на Кошаре, знао је да се жив неће вратити“ (ВИДЕО)

Обележена годишњица погибије Александра Кисина из Гајдобре, добровољца на Кошарама. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

2842

БАЧКА ПАЛАНКА – Пре 23 године, добровољац Александар Кисин из Гајдобре, дао је живот за отаџбину у бици на Кошарама


У среду, 20. априла одржан је парастос на његовом гробу у Гајдобри, а представници Војске Србије, у присуству родбине и пријатеља, положили су венце. Присутнима се обратио Александров брат, Владимир, а за БАП ВЕСТИ говорио је његов тадашњи капетан и саборац Крсто Петковић.-


Напад на Кошарама је био силовит, изненадио је Војску Југославије, ОВК је заузела караулу, али није успела дубље да продре на Косово и Метохију, што је био основни циљ напада. Војска Југославије имала је 108 погинулих, а ОВК више од 200. Подсећамо се текста који је настао на основу сведочења учесника Битке за Кошаре у емисији „Дозволите…“ Радио-телевизије Србије 2014. и 2016. године.


Око 1.500 припадника ОВК уз подршку албанске артиљерије, НАТО авијације и инструктора напало је рејон карауле Кошаре на фронту ширине неколико километара рано ујутро 9. априла 1999. године.

До 9. априла НАТО није гађао Кошаре, али јесте друге положаје на југословенско-албанској граници. Карула је лоцирана на обронцима Проклетија, недалеко од Ђаковице и Дечана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here