Proslavljen praznik Svetog proroka Ilije Tesvićanina

U Čelarevu

696

ČELAREVO: Proslavljanje praznika Svetog proroka Ilije Tesvićanina, pokrovitelja pravoslavnog hrama u Čelarevu, počelo je prazničnim bdenijem, koje je služio protojerej Dojčin Stojanović, paroh u Sirigu.


Na sâm dan praznika liturgijskim sabranjem načalstvovao je protojerej Miladin Bokorac, arhijerejski namesnik žabaljski, uz sasluženje umirovljenog sveštenika Ilije Ivića i sveštenika Marka Bubulja, nadležnog paroha. Posle pročitanog odeljka iz svetog Jevanđelja, u prigodnoj besedi otac Miladin je podsetio verni narod na ulogu i značaj svetog proroka Ilije u životu Crkve.

Blagoljepiju sabranja svojim pojanjem doprineli su članovi crkvenog hora „Sveti Jovan Krstitelj” iz Bačke Palanke, predvođeni dirigentom gospođicom Snežanom Žujić. Posle zaamvone molitve izvršen je trokratni ophod oko hrama i odslužen pomen sveštenoslužiteljima, ktitorima i priložnicima.

Večernjim bogosluženjem načalstvovao je protojerej Stevica Ilić, arhijerejski namesnik bačkopalanački, uz sasluženje sveštenstva Eparhije bačke. U nastavku je izvršeno blagosiljanje slavskog kolača i koljiva, koje je pripremio kum Radovan Solomun iz Čelareva, sa svojom porodicom.

Kumstva za sledeću godinu prihvatio se Branislav Kovačević iz Čelareva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here