Saznajte ko pravi najbolji kobasicu u Bačkoj Palanci

5105

Gastronomska manifestacija  „Festival domaće kobasice, kulena i slanine“ biće održana 05.02.2017. (nedelja) u Polojskoj šumi u Bačkoj Palanci.

Ovo je 56. po redu Festival domaćih kobasica, kulena i slanine koji orgazuje Udruženje „Festival domaćih kobasica,kulena i slanine“ iz Bačke Palanke. Kvalitet, posećenost i dobra organizacija održali su ovu manifestaciju čak 56. godina kod nas u Bačkoj Palanci.

Na manifestaciji mogu da učestvuju svi proizvođači, kobasica, kulena i slanine.Резултат слика за kobasicijada

Ideja ove manifestacije je da se spoje svi proizvođači mesnih proizvoda sa naših prostora i izlože svoje domaće proizvode, razmene recept, i svakako pokupe neke nove vesti i savete o proizvodnji mesnih prerađevina. Svakako se i na jedan način proizvođači inspirišu da budu još bolji u svom poslu.

Više o manifestaciji i programu rekao nam je predsednik uduruženja Miroslav Popin;

„Manifestacija počinje u 8 časova ujutru okupljanjem učesnika ispred restorana „Lipa“ gde će im se služiti besplatna kuvana rakija. Nakon toga učesnici odlaze u Polojsku šumu , gde će se i organizovati manifestacija. Oko 10 časova već počinju da se krčkaju gulaši u kazanima i tada se može reći da počinje manifestacija“

„Svi su dobrodošli, ulaz je besplatan, i gostima će se služiti hrana i piće besplatno. Pružamo priliku izlagačima da prom ovišu svoje specijalitete i veštine u proizvodnji mesnih delikatesa i takođe da dobiju nagradu. Oko 10 časova uzimaju se uzorci svih izlagača, gde će oko 13 časova biti proglešenje pobednika manifestacije koji dobija nagradu; vikend na Zlatiboru za dvoje „- rekao je Miroslav.

Nadamo se da će ljubitelje gastronomija poslužiti vremenski uslovi. Kraj događaja je planiran u 17 časova, tako da organizujte se na vreme da ne zakasnite da probate pečene kobasice i razne delikatese.

Ukoliko ne budete stigli, mi ćemo vam svakako preneti kako je bilo.

Pogledajte kako je izgledala Kobasicijada 2012 godine u emisiji Televizije BAP;

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here