SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“: Saradnjom do boljih profesora matematike

1946

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu u martu mesecu, potpisani su sporazumi o saradnji iz oblasti nastave matematike između PMF i devetnaest osnovnih i srednjih škola. U projekat je uključena i Srednja stručna škola „Radivoj Uvalić“ iz Bačke Palanke.


Ideja koja je pokrenula ovaj projekat jeste da se studentima koji se pripremaju da postanu profesori matematike omogući da na kraju svojih studija realizuju direktan kontakt sa okruženjem škole.

Zajednički snimak potpisnika dogovora
Pored studentske školske prakse, izabrane škole i PMF će realizovati niz drugih podprojekata koji će služiti obostranom interesu, a sve u cilju podizanja kvaliteta kako douniverzitetskog tako i visokoškolskog obrazovanja.

Reč direktora:

„Prirodno matematički fakultet Novi Sad u decembru 2016. godine raspisao je javni poziv za saradnike praktičare. Na taj poziv se prijavila prof. matematike Mileva Jelić i sa još 24 kandidata izabrana u zvanje saradnika praktičara. Mentorska saradnja sa studentima nije ništa novo za našu školu. Naši bivši đaci, danas studenti, znaju da uvek mogu da nam se obrate kad im je potrebna takva saradnja. Do sada su se studenti sami snalazili i tražili školu u kojoj će obavljati praksu iz predmeta Metodika matematike i Školska praksa, a sada, nakon potpisivanja ovih ugovora tačno znaju koje škole i profesori su im na raspolaganju“, rekao je direktor SSŠ „Dr Radivoj Uvalić – Tomislav Đuretić.

„Novina je što se saradnja sada podiže na viši i kvalitetniji nivo sa jasno preciziranim ciljevima. Siguran sam da će ova saradnja pomoći sudentima da se lakše, brže i kvalitetnije uključe u nastavni proces i da još više zavole ovaj lep poziv“, ističe direktor.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here