Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

Serijal: Pitamo sugradjane (2).

1967

Veliki broj naših sugrađana šetajući gradom često primeti nešto što bi moglo biti bolje uređeno ili nedostaje, a Bačka Palanka kao grad zaslužuje da ima. Upravo zbog toga redakcija BaP vesti pokrenula je serijal na temu „Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?“ Ideja je da prikupimo predloge i izaberemo najbolje. Nadamo se da ćemo na ovaj način zainteresovati nadležne i podstaći na inicijativu. Serijal će izlaziti svake srede, a vaše sugestije možete slati na mail adresu  [email protected]

Lepo vreme danas nas je odvelo na obalu Dunava i čuveno šetalište gde smo pronašli zaljubljenike u prirodu i pitali ih šta to njima nedostaje u našem gradu.

„Obalu Dunava u Bačkoj Palanci bi trebalo srediti i to dosta. Prilaz obali je loš, kola koja prolaze samo dižu prašinu, treba deo asfaltirati i napraviti parking“, rekao je za portal BaP vesti naš sugrađanin Stanko Duvnjak.

On kaže da je takođe potrebno lepše urediti zelene površine, posaditi cveća i dodati još klupa. Obala Dunava u Bačkoj Palanci, kaže on, sad uopšte nije dovoljno iskorišćenja i uređena, a trebalo bi da izgleda svetski i zato nisu potrebna velika sredstva.

On se pored naše obale osvrnuo i na druge probleme, a tiču se stadiona „Bačka“.

„Stadion „Bačke“ je sad ovakav kakav jeste dosta tesan. Naš fudbalski klub sad je u prvoj ligi i svakako da je potrebno napraviti veći stadion, da stane bar 10 000 ljudi“, kaže Stanko i dodaje da smo zapostavili i kulturu, nemamo pozorište niti neki drugi prostor u kojem kultura može malo bolje da se promoviše.

Da obalu Dunava treba srediti složio se i naš sugrađanin Radivoj Tadić, ali se osvrće, kako kaže na malo veće probleme.

„U širem centru grada, a i na periferiji postoji veliki broj kuća i objekata koji se ruše. Nešto od toga je privatno vlasništvo, nešto se nalazi na javnim površinama, ali čije god da je, to ne sme samo tako da se ostavi i da se raspada. Prolaze tuda deca, u mom kraju ima kuća pored koje svaki dan prolazi dosta dece na putu do škole, a izgleda kao da će se svaki čas srušiti“, kaže Radivoj.

On dodaje da su takve stvari nedopustive i da je tako direktno ugrožena bezbednost građana.

„Ja razumem da ne može svaka fasada u jednom gradu da se sredi, ali bar da se to ogradi, bar te koje su na prometnim lokacijama“.

Radivoj smatra da je takođe neophodna veća kontrola saobraćaja u jednosmernim ulicama, kroz koje, kako kaže, prolaze i kamioni mimo znakova zabrane.

Mnogi naši sugrađani smatraju da je potrebno postaviti još kanti za otpatke na više lokacija. Među njima je i naša sugrađanka Zorica Drobac koja kaže da je normalno da deca treba da nauče da otpatke bacaju u kante, ali zato tih kanti treba da bude više. Ona dodaje da je Bačka Palanka divan grad i da se mnogi koji dođu iz drugih mesta oduševe i našom obalom i Tikvarom i da baš zato treba još da je sredimo.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

„Više osvetljenja je ono što fali našoj obali i da se ova prelepa priroda još više istakne“.

Nismo mogli ni danas da zaobiđemo temu bazena, koji je preka potreba našem gradu. Naš sugrađanin, Sava Gajdobranski se nada da će uskoro biti završen i kratko dodaje da nam fale radne akcije koje su se organizovale dok je on bio mlad i da bi tako puno moglo da se uradi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here