Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

Serijal: Pitamo sugradjane (3).

2364

Veliki broj naših sugrađana šetajući gradom često primeti nešto što bi moglo biti bolje uređeno ili nedostaje, a Bačka Palanka kao grad zaslužuje da ima. Upravo zbog toga redakcija BaP vesti pokrenula je serijal na temu „Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?“ Ideja je da prikupimo predloge i izaberemo najbolje. Nadamo se da ćemo na ovaj način zainteresovati nadležne i podstaći na inicijativu. Serijal će izlaziti svake srede, a vaše sugestije možete slati na mail adresu  [email protected]

Na mladima svet ostaje. Tako bar kažu. Zato su nam danas upravo mladi ljudi pričali šta je to što njima nedostaje u Bačkoj Palanci.

„Postoji dosta mesta u Palanci koja su zapuštena, jedno od njih je i ovo oko fabrike „Merkur“. Ona je propala, ali ovaj deo ispred ne pamtim kad su zadnji put sredili“, rekao nam je naš sugrađanin Marko Komenić.

Marko kaže da je „Tikvara“ nešto što oduševljava svakog ko dođe u Bačku Palanku i da zbog toga treba još da se sredi.

„Nije dovoljno samo srediti šetalište, i samo jezero takođe treba očistiti“.

„Ono što takođe nedostaje jesu igrališta – i za malu decu, a i tereni za rekreaciju. Ovi koji postoje su uglavnom zapušteni i iskidani, a i nema ih dovoljno“, kaže Marko.

Na naše pitanje šta nedostaje Bačkoj Palanci, naša sugrađanka Nevena Tegeltija odmah je kratko odgovorila: „Bazen!“ Do sad bi već trebalo da imamo dva bazena, kaže ona. Nevena smatra da ono što je takođe mana je što nemamo malo više klubova gde mladi mogu da izađu ali i što nemamo pozorište.

Nevena Tegeltija

„Imamo bioskop koji se pored prikazivanja filmova koristi i kao pozorište i za sve ostale manifestacije pa je on poprilično propao i zreo je za renoviranje. Palanka zaslužuje lepši i moderniji bioskop“, kaže Nevena.

Kultura svuda treba da se promoviše, sa njom hranimo dušu. Kulturnih dešavanja u Bačkoj Palanci fali i Snežani Cvijanović, mladoj Palančanki.

„U Palanku ne dolaze ni pisci, ne održavaju se promocije knjiga, promocije svih lepih stvari, umetnika i njihovog stvaralaštva. Bude takvih događaja, ali ne dovoljno, ili bar nisu dovoljno promovisani.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

Snežana kaže da u Bačkoj Palanci nedostaju aktivnosti za mlade, akcije u kojima bi mladi radili i učili, a u isto vreme činili dobro za svoj grad i sugrađane.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

„Mislim i na radne akcije, kulturna dešavanja, pomoć za druge, sve to mladi mogu da rade“, rekla je Snežana.

Teodora Lazić

„Zapostavili smo sport i sportske manifestacije“, rekla je naša sugrađanka Teodora Lazić. Njoj najviše nedostaje ženski rukometni klub, koji je, kako kaže, postojao ali se ugasio.

„Ima sporta u Bačkoj Palanci, ali ne dovoljno. Fali više sportskih manifestacija, takmičenja, razvijanje sportskog duha među mladima“.

Teodora se slaže da našoj opštini nedostaju pozorište i više kulturnih manifestacija.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here