Šušnica: Bazen ove godine (VIDEO)

5629

Najnovije obećanje je da će kompleks bazena biti završen ove godine

Ambiciozno zamišljen projekat, do sada je koštao 160 miliona dinara, a menjan je kako se smenjivala i vlast u Opštini. Od 2012. kada su kamen temeljac postavili tadašnji pokrajinski premijer Bojan Pajtić i predsednik Opštine iz Srpske radikalne stranke, do danas nije se puno odmaklo. Aktuelni prvi čovek Opštine, iz SNS-a, sada najavljuje novi rok za završetak prve faze projekta.

“Narodski rečeno, dok ne ispeglamo papire. Svašta su dešavalo prethodnih 5-6-7 godina, menjan je projekat, nestajao je projekat, nestajale su građevinske knjige i šta se sve nije dešavalo, ali mi smo uporni i mi ćemo završiti taj bazen ove godine”, kaže Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

Za tih prethodnih nekoliko godina na vlasti, pored ostalih, bile su i stranačke kolege aktuelnog predsednika. Ni oni, ni njihovi koalicioni partneri bazen nisu izgradili. Pomoćnik prethodnog predsednika Opštine, iz redova SPS-a, sebe ne smatra odgovornim. Kaže da su 2012. radovi prekinuti zbog problema u finansiranju.

“Kada je trebalo pristupiti izvođenju radova, to je jednostavno ukočeno od strane Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista, jer je to bio deo njihove politike, prema tadašnjem rukovodstvu pokrajinske vlade i fonda za kapitalna ulaganja gde je trebalo na neki način blokirati sve projekte koje je pokrenula pokrajinska administracija”, kaže Uroš Malinović, pomoćnik bivšeg predsednika Opštine.

S druge strane, aktuelna vlast optužuje prethodnike da su počeli niz projekata, a nijedan nisu završili. Kažu da neće dozvoliti da tako prođe i priča i sa bazenom.

“Ukoliko do 15. jula ne uspemo da se dogovorimo sa Upravom za kapitalna ulaganja, krenućemo iz sopstvenih sredstava da rešavamo tu investiciju, da ne bude još jedan spomenik u Bačkoj Palanci”, kaže Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka.

I fontana u centru grada mogla je da postane spomenik. Iako je bilo najavljeno da će biti otvorena prošle godine u oktobru, vrpca je svečano presečana danas.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here