Udruženju multiple skleroze odobreno vozilo od Ministarstva rada

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (3. decembar).

1397

Delegacija Opštine predvođena predsednikom Opštine Branislavom Šušnicom i predsednikom SO Bačka Palanka Mitom Lačanskim je u nedelju, 3. decembra na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom razgovarala sa članovima Udruženja multiple skleroze, Udruženjem gluvih i nagluvih, Međuopštinskom organizacijom slepih i slabovidih Bačka Palanka i Društvom dijabetičara „DIABAP“.


BAČKA PALANKA: Tom prilikom je Šušnica izjavio da je Udruženju multiple skleroze odobrena nabavka kombi vozila za potrebe društva.

„Prošle nedelje smo na sastanku sa ministrom rada i socijalne politike Zoranom Đorđevićem izneli problem Udruženja multiple skleroze, a on je prihvatio naš predlog i odobrio nabavku kombi vozila. To vozilo, međutim, neće koristiti samo Udruženje multiple skleroze, već sve osobe sa invaliditetom“, rekao je predsednik Opštine.

Predsednik SO Bačka Palanka Mita Lačanski je dodao da delegacija lokalne samouprave želi da se upozna sa problemima koji tište osobe sa invaliditetom.

„Znamo mi manje – više koji su to problemi, ali nismo uvek u mogućnosti da vam na pravi način pomognemo. Trudimo se da, na čelu sa predsednikom Opštine, pomognemo koliko možemo. Nastojaćemo i u narednom periodu da u okviru budžeta pomognemo. Svesni smo da to nije dovoljno, ali vaša skromnost nam daje dodatnu snagu da u predstojećim godinama iznađemo još veću pomoć. Sigurno je, međutim, da nikada nećete biti zaboravljeni i ostavljeni. Morate da nastavite vašu borbu“, rekao je predsednik SO Mita Lačanski.

Sekretar Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Bačka Palanka, Aleksandra Knežević se zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci i pomoći koju pružaju svake godine, a istaknut je i problem nedostatka zvučnih semafora, kao i otežano kretanje slepih i slabovidih u gradu.

Predsednik Društva dijabetičara „DIABAP“ Ivan Osvald je naveo da je najveći problem ovog Društva vezan za sredstva za preventivne akcije, a njih su do sada dobijali isključivo od lokalne samouprave.

Sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Bojana Vučić Stokić je naglasila nedostatak prostorija gde bi članovi mogli da se sastaju i međusobno komuniciraju.

Predsednik Opštine Branislav Šušnica je obećao da će rekonstrukcijom zgrade Muzeja, udruženja osoba sa invaliditetom, koja do sada nisu rešila to pitanje, dobiti prostorije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here