Од 7. августа COVID амбуланта радиће и недељом

За прва 4 дана августа у COVID амбуланти у Бачкој Паланци је прегледано око 200 пацијената.

561

У општини Бачка Паланка епидемиолошка ситуација је и даље неповољна. Број COVID позитивних пацијенета свакодневно расте. Према подацима епидемиолошке службе Дома здравља “Др Младен Стојановић” у јулу је регистровано 347-оро заражених COVID-ом на подручју бачкопалначке општине.


За прва 4 дана августа у COVID амбуланти у Бачкој Паланци је прегледано око 200 пацијената који су се јавили због симптома обољења. Од тога код више од 80 посто је и потврђена инфекција корона вирусом. И даље је код већине заступљена лакша клиничка слика, без упале плућа а свега 5 пацијета је хоспитализовано на Мишелуку.

Због повећаног броја прегледа, од 7. августа, COVID амбуланта ће радити и недељом у времену од 8 до 16 часова. Радним данима рад ове амбуланте је и даље од 7 до 20 часова а суботом од 8 до 16 часова.

И даље се апелује на личну одговорност грађана, што подразумева препоручено ношење маски у затвореном простору и свим ситуацијама кад није могуће држати потребну дистанцу, појачане мере личне хигијене а као најефикснија превентивна мера препоручује се вакцинација.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here