Свако село у општини Бачка Паланка добило сталног лекара (ВИДЕО)

Пет лекара добило посао у ДЗ "Др Младен Стојановић"

2246

БАЧКА ПАЛАНКА – Пет лекара опште праксе добило је посао у Дому здравља „др Младен Стојановић“ у Бачкој Паланци, док ће два лекара која сада стажирају, бити запослена у мају. То ће додатно попунити лекарски кадар и омогућити грађанима да добију правовремену и квалитетну здравствену услугу.


„Од јуче, са пет нових лекара, свако село у бачкопаланачкој општини добило је сталног доктора. У Пивницама, Деспотову, Силбашу, Гајдобри, Челареву, Обровацу, Товаришеву и Младенову раде лекари са пуним радним временом, док у Новој Гајдобри и Парагама лекар ради четири сата. У Карађорђеву три сата, а доктор у Нештину и Визићу ради пет сати“, потврдила је за РТВ др Срђана Крстоношић директорица Дома здравља.

„У централној згради Дома здравља ради седам лакара опште праксе, распоређених у две смене, док је у амбулантама „Стари град“, „Таркетт“ и амбуланти хемостазе и кућног лечења, по један лекар у преподневној смени, док у амбуланти „Нова Паланка“ ради један лекар у преподневној и један у поподневној смени“, додала је Крстоношићева.

Недостатак лекара и отежано функционисање Дома здравља у протеклом периоду, последица су лоше епидемијске ситуације изазване коронавирусом. Пријемом нових лекара у радни однос, здравствене услуге у Бачкој Паланци биће на жељеном нивоу и у складу са потребама грађана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here