У јулу месецу значајан пораст позитивних на COVID

Саопштење Дома здравља "Др Младен Стојановић"

548

Према подацима епидемиолошке службе Дома здравља “Др Младен Стојановић“ у јулу месецу је регистровано 347 позитивних на COVID од укупно прегледане 1484 особе (од тога 859 први преглед). То представља вишеструки пораст броја заражених у односу на предходни период када је, примера ради, у јуну регистровано укупно 29 позитивних пацијената.

У структури заражених заступљени су пацијенти свих узраста, оба пола подједнако, али преовлађују особе старије од 60 година. С обзиром да епидемија не јењава а број инфицираних и даље расте, из Дома здравља подсећају на неопходност придржавања основних превентивних мера а то су пооштрене мере хигијене и ношење маски, које је у здравственим установама обавезно.

Као најбоља превентивна мера и даље се препоручује вакцинација, нарочито 4. доза, старијим пацијентима, хроничним болесницима и онима са ослабљеним имунолошким системом. Вакцинација се спроводи у амбуланти „Стари град“ сваког радног дана од 8 до 14 часова, изузев четвртком када амбуланта ради после подне од 13 до 19 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here