У Нештину акција „Војни лекар на селу“

504
Фото: Министарство одбране

У оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Војни лекар на селу“, медицински тимови Војске Србије ове недеље су обављали лекарске прегледе становништва у селу Нештин у општини Бачка Паланка и селима Бујић и Церевајка у околини Прешева.


Овај пројекат, који се реализује у сарадњи са Црвеним крстом, локалним домовима здравља и општинским управама, има за циљ пружање медицинске помоћи мештанима села са отежаним приступом систему здравствене заштите.

Војни лекари и медицински техничари су током акције обављали превентивне здравствене прегледе у сеоским амбулантама, а вршене су и кућне посете слабо покретним и непокретним особама, које нису биле у могућности да дођу у амбуланту.

Као и увек до сада, припадници Војске Србије су срдачно прихваћени од локалног становништва, које је још једном исказало велику захвалност Војсци Србије на помоћи коју им пружа када год је то потребно.

Војска Србије у оквиру своје треће мисије спроводи бројне пројекте цивилно-војне сарадње у свим крајевима Републике Србије, чиме показује да је увек у служби грађана, не само када је реч о одбрани земље, већ и када треба помоћи најугроженијима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here