Вукан у среду (18.05.), треба да крене у Будимпешту на лечење, недостаје још 100.000 евра

И даље свако од нас може да помогне деветомесечном Вукану слањем смс поруке

206
Фото: Буди хуман/Screnshot

Како је планирано, у среду (18.05.), мали Вукан који болује од спиналне мишићне атрофије треба да оде у Будимпешту и прими неопходну терапију. За његово лечење недостаје још око 100.000 евра, потврдили су РТС-у Вуканови родитељи.


Последњи апели и молбе родитеља малог Вукана Стоиљковића да се прикупи новац за неопходну генску терапију. Близу су суме од два и по милиона евра колико кошта лек, 18. мај је термин за пријем у дечју клинику у Будимпешти.

– Тај термин не смемо да пропустимо, јер је питање кад ћемо да добијемо наредни. Можда буде за пар месеци, а сви знате колико је битно да се код ове болести терапија прими што пре – каже Ивана Стоиљковић, Вуканова мајка.

– Нека је жив и здрав Вукан и брзо нек оздрави да би се играо са децу било коју – наглашава Алекса Алексић из Врања.

Жеље су малог Врањанаца, али и читаве јавности у Србији и шире која већ два месеца помаже Вукану. Новац је прикупљан на разне начине у акцијама, на концертима, спортским догађајима. Вокални солисти и изворне групе из Врања још једном су наступили да помогну малишану.

– Сви ми Врањанци да покажемо ту нашу велику љубав и ту нашу велику и дубоку душу и да једним оваквим концертом и нашим дивним песмама заиста помогнемо једном дивном, малом бићу”, поручује Бранимир Стошић Каце – вокални солиста из Врања.

– Увек изаћи у сусрет једном таквом мотиву да помогнемо и да ево сада у овој ситуацији покушамо да спасимо нечији живот”, додаје Далибор Младеновић – члан етно-групе “Извор” из Врања.

И град је два пута издвојио средства за Вукана.

– Још милион и двеста хиљада динара за лечење малог Вукана, у претходном периоду смо већ издвојили износ од милион динара – наводи Зорица Јовић, заменица градоначелника Врања.

И даље свако од нас може да помогне деветомесечном Вукану слањем поруке 1239 на 3030.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here